Fekete szalaggal búcsúztak Szolnokon a legyengült-kiszáradt fáktól

Megosztás

A Szolnoki ZöldErő szerint az eddigi bevált gyakorlatok már nem biztos, hogy elegendőek, ha továbbra is élhető városban képzeljük el jövőnket.

A Szolnoki ZöldErő számolt be róla a Facebook-oldalán, hogy a napokban fekete szalaggal búcsúztak el azoktól a városi fáktól, melyeket kiszáradva vagy láthatóan nagyon legyengült állapotban találtak.

A poszt szerint jártak a Tiszaligetben, a Tiszaparton, a Hunyadi utcában, a Jubileum téren, a városközpontban, a Zagyvaparton, és a Tallinn városrészen, és összesen 40 fiatalabb és idősebb fára tűztünk fel szalagot.

“A fák az egyik legfontosabb elemei a városi létnek, nem véletlenül szerepel klímastratégiai tervekben a fásítás és a városi zöldterületek növelése, de sok másik településhez hasonlóan városunkban is órási értékek tűnnek el a megváltozott éghajlati viszonyok miatt” – írják a bejegyzésben.

“Tudjuk, hogy a legnagyobb gondoskodás ellenére is száradnak ki fák, de a nagyszámú fapusztulást látva sejthető, hogy az eddigi bevált gyakorlatok már nem biztos, hogy elegendőek, ha továbbra is élhető városban képzeljük el jövőnket. Úgy érezzük és tapasztaljuk, hogy sokan nincsenek tisztában a környezetünk állapotával, ezért szeretnénk felhívni a figyelmet a kialakult helyzetre. Ennek a bejegyzésnek nem célja a hangulatkeltés vagy bárki hibáztatása, ezért kérjük, ne szóljatok hozzá, hanem inkább osszátok meg, hogy minél több emberhez eljussanak ezek a gondolatok!” – zárul a szervezet posztja.

Kapcsolódó cikkek